Uw vloer isoleren met Reflectiefolie

Een vloerisolatie die wij veel toepassen is reflecterende luchtkussenfolie, ook wel reflectiefolie genaamd. Met deze folie voorkomt u dat de warmte verdwijnt naar de kruipruimte en blijft de vloer veel warmer. Heeft u vaak last van koude voeten? Dan is deze folie zeker het overwegen waard!

Wat is Reflectiefolie?

De folie is een aluminiumfolie met drie grote luchtkamers. Deze isolatiefolie wordt in brede banen tegen de onderkant van de vloer gemonteerd en gevuld met lucht. De truc achter deze folie is de combinatie van reflectie en stilstaande lucht. Dit zorgt voor een goed isolerend effect. Het principe van deze vloerisolatie is vergelijkbaar met de welbekende thermofles. Bij dit systeem hoort ook een stevige bodemfolie. De functie van deze bodemfolie is het tegenhouden van het vocht uit de bodem van de kruipruimte, maar ook het radon gas.

Voordelen van Reflectiefolie

  • Goede isolatiewaarde
  • Vochtwerend
  • Geen voedingsbodem voor schimmels
  • Lage millieubelasting

Kosten Reflectiefolie

De advies prijs voor het aanbrengen van de Reflectiefolie is € 37,00 per m². Wilt u precies weten wat de kosten zijn, dan komen we altijd even de situatie onder de vloer bekijken. We kijken dan naar de bereikbaarheid en de mate van complexheid van de kruipruimte en het klimaat. U kunt op de vloerisolatie subsidie krijgen. Kijk lees hier meer. De subsidie op vloerisolatie bedraagt € 5,00 per m².

Reflectiefolie ook nadelen?

Reflectiefolie is een luchtdicht isolatiesysteem. Indien uw woning een complexe kruipruimte heeft (met bijvoorbeeld veel leidingwerk, doorvoeren en poeren) zullen wij u een andere vloerisolatie adviseren, bijv. PUR isolatie of Jetspray, voor een goede afdichting van naden en kieren.    

Isolatiespecialist.nl: uw installateur

Het monteren van Reflectiefolie vraagt de nodige aandacht en expertise van de installateur. De luchtdichtheid van dit isolatiesysteem bepaalt het succes. Het aanbrengen van de Reflectiefolie kunt u gerust aan ons team overlaten. Onze werkzaamheden worden – onafhankelijk – steekproefsgewijs gecontroleerd op kwaliteit door het kwaliteitscentrum, Insula Certificatie.   Advies over dit product

Vragen? Stel ze aan onze productspecialist

Productspecialist Devon [gravityform id="4" title="false" description="false"]