HR++ EPS isolatieparels

Het isoleren van de spouwmuur kan met verschillende materialen. Een daarvan zijn de HR++ EPS isolatieparels: een goede en – ook – prijsvriendelijke na-isolatie. Heeft u een bestaande woning, die gebouwd is tussen 1930 en 1980? Dan is spouwmuurisolatie met EPS parels zeker het overwegen waard. Het aanbrengen van de HR++ EPS isolatieparels geeft weinig gedoe: de spouwmuurisolatie wordt van buiten aangebracht en is klaar in 1 dag.

Wat zijn HR++ EPS Isolatieparels?

De grijze HR++ isolatieparels zijn kleine korrels, gemaakt van EPS (piepschuim). De grijze kleur van de HR++ parels wordt veroorzaakt door de toevoeging van grafiet. Het grafiet zorgt voor reflectie, waardoor de isolatie korrels nog beter isoleren. Via kleine boorgaatjes in het voegwerk (in een speciaal patroon) worden de HR++ isolatie korrels in de spouw aangebracht. Voordat de isolatie korrels in de spouw terecht komen worden ze besproeid met krachtige lijm. Nadat de hele muur gevuld is met de HR++ EPS parels worden de boorgaatjes weer netjes op kleur gevoegd.
isolatiieparels kopen

Voordelen van HR++ EPS isolatieparels

  • Zeer waterbestendig
  • Dampdoorlatend
  • Goede isolatiewaarde
  • Bestand tegen schimmel en rot
  • Ook geschikt voor fijn voegwerk

Prijs EPS parels per m²?

De kosten voor het aanbrengen van HR++ EPS parels vallen erg mee. De prijs voor de EPS parels is vanaf € 13,00 per m². Tegenover deze kosten staat een terugverdientijd van 3 tot 5 jaar. En dan hebben we het nog niet over het comfort dat u krijgt … Wilt u precies weten wat de prijs is voor het aanbrengen van de HR++ EPS parels voor uw woning? Wij komen graag – vrijblijvend – bij u langs voor een spouwonderzoek en een prijs op maat. Een leuke tegemoetkoming in de kosten: U kunt op de EPS parels € 5,00 per m² subsidie krijgen. Lees hier meer over de voorwaarden.


hr-isolatie-parels

De  teller van Emiel

Emiel, een zeer ervaren ‘spouwman’. Onlangs stond de teller op 200.000 m2 spouw muur die hij heeft geisoleerd. dat is dus een jaarlijkse besparing van 1.600.000 m3. Spouwmuurisolatie bespaart al snel 8 tot 10 kuub gas per m2 per jaar.

Nadelen EPS isolatieparels

Regelmatig krijgen wij de vraag wat nu beter is: spouwmuurisolatie met glaswol of parels? Zowel glaswol als parels zijn goede systemen, mits deze ook goed aangebracht worden. Wel is het belangrijk om goed te kijken naar de situatie van de woning. Een van de nadelen van EPS isolatieparels is dat het minder geluidsreducerend is als glaswol (Knauf Supafil). Dit kan een nadeel zijn wanneer uw woning aan een drukke doorgaande weg staat. Een van de andere nadelen van EPS parels KAN de verlijming van de HR++ isolatieparels zijn. De lijmsoort bepaalt voor een groot deel het succes met de spouwmuurisolatie met parels. Een slechte verlijming veroorzaakt dat de spouwmuurisolatie niet goed genoeg gebonden is, waardoor er spouwparels uit de muur ‘lopen’. Isolatiespecialist.nl werkt daarom met een duurzame lijm met een zeer goede kleefkracht: Neofixx (BASF). U ontvangt van ons 10 jaar garantie op de isolatieparels EN de lijm  

HR++ isolatieparels kopen – doe het zelf

Kan ik ook de HR++ isolatieparels kopen om zelf mijn spouwmuren te isoleren? De HR++ parels kunt u – in zakken à 400 liter – bij ons kopen en afhalen. Het zelf isoleren van de spouwmuren raden wij overigens echt af. Het aanbrengen van HR++ isolatieparels gebeurt met speciaal apparatuur. Het is noodzakelijk dat de HR++ isolatieparels met een goede lijm worden aangebracht, zodat het ‘leeglopen’ van de spouw wordt voorkomen.


Vragen? Stel ze aan onze productspecialist

Productspecialist Devon [gravityform id="4" title="false" description="false"]