Kruipruimte-isolatie: effectief tegen vocht

Een vochtige kruipruimte? Overweeg dan zeker eens kruipruimte isolatie. In de vochtige gebieden van Nederland, vaak het Westen, wordt kruipruimte-isolatie veel toegepast. Een vochtige kruipruimte heeft namelijk vervelende gevolgen: een muffe grondlucht, vochtplekken op de muur en schade aan de vloer.  Kruipruimte-isolatie pakt dit probleem bij de bron aan: de bodem.

Wat is kruipruimte isolatie?

Kruipruimte isolatie (ook wel bodemisolatie) is een isolatiesysteem dat op de grond van de kruipruimte wordt gespoten. Eigenlijk een apart idee, maar hierdoor wordt het optrekkend vocht uit de grond gestopt. De vloer trekt droog en wordt warmer. Er zijn verschillende soorten kruipruimte isolatie: u kunt de kruipruimte isoleren met chips, korrels (parels) en schelpen.   kruipruimte-isolatie – 1  

Wat is het beste: Kruipruimte isoleren met schelpen, chips of korrels?

Lees verder..
Voor veel mensen is het lastig een keuze te maken voor kruipruimte-isolatie. Wat is de beste kruipruimte-isolatie? Wanneer u de kruipruimte gaat isoleren om het vocht aan te pakken, zijn alle soorten kruipruimte-isolatie effectief. Het feit dat schelpen een natuurproduct is, spreek veel mensen aan. Toch hebben de schelpen in de kruipruimte ook nadelen. De bereikbaarheid van de kruipruimte – die toch vaak al zo krap is – wordt er na het aanbrengen van de schelpen vaak niet beter op. Wanneer u twee vliegen in een klap wilt slaan (vochtaanpak EN isolatie) adviseren wij u de kruipruimte te isoleren met chips of korrels. De isolatiewaarde van schelpen is nl. erg gering. De kruipruimte-isolatie met schelpen laag valt daarom niet onder de subsidieregeling, omdat de isolatiewaarde niet voldoende is. Om deze reden kiezen veel mensen vandaag ervoor hun kruipruimte te isoleren met chips of korrels. Niet alleen het vocht wordt daarmee aangebracht, ook leveren de chips en korrels een goede isolatie op. De isolerende werking blijft gegarandeerd bij een hoge grondwaterstand in de kruipruimte. De chips en korrels,  die bestaan uit EPS (piepschuim), blijven op het water drijven, waardoor de werking altijd gegarandeerd blijft. Chips en korrels zijn erg geschikt voor gebieden met (zachte) veengronden. De isolatielaag zorgt namelijk niet voor extra verzakking.

Nadelen kruipruimte-isolatie

Wanneer u een droge en wat hogere kruipruimte heeft, adviseren wij u de kruipruimte te isoleren met PUR bijv. of een kruipruimte isolatie met platen of folie. Wij zullen dan isolatie direct tegen de onderkant van de vloer plaatsen. Eigenlijk spreken we over vloerisolatie. Ook wij hebben diverse soorten vloerisolaties. Daarbij kunt u denken aan: Jetspray, PUR, Reflectiefolie of Ecose dekens.

Kruipruimte isoleren houten vloer

Kruipruimte-isolatie is wordt ook veel toegepast bij – vaak wat oudere – woningen met houten vloeren. Kruipruimte-isolatie voorkomt rot aan de houten balken. Ook zwam- en schimmelvorming – een groot risico voor houten vloeren – wordt met kruipruimte-isolatie voorkomen.

Kruipruimte isoleren kosten

De kosten voor het isoleren van de kruipruimte hangt af van verschillende zaken zoals productkeuze en de bereikbaarheid van de kruipruimte.  De kruipruimte isolatie kosten zijn vanaf € 18,00 per m². De terugverdientijd voor kruipruimte isolatie is ca. 6 jaar.

Subsidie kruipruimte-isolatie

Ook voor het isoleren van de kruipruimte kunt u in aanmerking komen voor subsidie op isolatie. Wel zijn er onder meer 2 eisen: u dient twee isolatiemaatregelen te nemen en de isolatie dient een minimale isolatiewaarde te hebben van Rd = 3,5. Voor de EPS chips en korrels is dit geen probleem. De schelpen laag zal niet worden gesubsidieerd omdat deze niet aan de eis voldoet. Wilt u meer weten over de subsidie? Wij helpen u graag!

Kruipruimte isoleren doe het zelf / kruipruimte-isolatie zelf aanbrengen

U kunt ook de kruipruimte-isolatie zelf aanbrengen. De kruipruimte-isolatie kunt u bij ons kopen. Dan hebben we het over de chips en korrels. De kruipruimte-isolatie kunt u kopen in zakken van 500 resp. 400 liter. Let u wel op: het volume is behoorlijk, er passen maximaal 3 zaken in een auto…
   

Vragen? Stel ze aan onze productspecialist

Productspecialist Devon [gravityform id="4" title="false" description="false"]