Aminotherm spouwmuurisolatie

Het Aminotherm spouwschuim wordt toegepast voor het isoleren van spouwmuren en ook het herstellen van oude spouwmuurisolatie. Het aanbrengen van dit schuim geeft weinig overlast en is daarnaast in 1 dag helemaal klaar!

Wat is Aminotherm?

Het is een damp-open, ‘scheerschuim- achtig’ gietschuim. Het materiaal wordt vloeibaar – via kleine boorgaatjes - in de spouw gegoten. Zo vloeit het schuim in alle hoeken en toegankelijke holten, waarna het isolatieschuim uithardt. Na het vullen worden de gaatjes ook weer op kleur afgevoegd, zodat u niets meer ziet van de isolatiewerkzaamheden. Onze specialisten staan te popelen om een vrijblijvend adviesgesprek met u te hebben. U kunt dit in plannen door contact op te nemen en het in te plannen! Voor eventuele vragen en/of opmerkingen kunt u natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen!
Aminotherm

Voordelen van Aminotherm

  • Zeer goede dichting van naden en kieren
  • Geen chemische stoffen
  • Waterafstotend
  • Vrij van chemische stoffen t.b.v. opschuimen
  • Bestand tegen schimmel en rot

Wanneer is Aminotherm spouwmuurisolatie mogelijk?

Om te kunnen beoordelen om Aminotherm schuim mogelijk is, doen wij altijd vooraf een onderzoek. Zo controleren wij de gevel bijv. op de kwaliteit van het voegwerk, de steensoort, eventuele vervuilingen in de spouw en de spouwbreedte. Aminotherm is mogelijk bij een schone spouw met een spouwbreedte vanaf ca. 4 cm.

aminotherm-schuim

Dat zit gegoten! ”HET grote voordeel van de Aminotherm is de goede kierdichting omdat het vloeibaar in de spouwmuur wordt gegoten. Het schuim laat geen vlekken achter op de buitengevel.”

Oud UF schuim in de spouwmuur

Heeft u UF schuim in de spouwmuur, maar is de kwaliteit matig of slecht? Ook voor isolatieherstel van oud UF schuim is Aminotherm erg geschikt. In de jaren ’70 en ’80  zijn veel woningen geïsoleerd met UF-schuim. Het verwijderen en vervangen van dit schuim is best kostbaar. Het herstellen van UF-schuim met Aminotherm is dan zeker het overwegen waard!

Vragen? Stel ze aan onze productspecialist

Productspecialist Devon [gravityform id="4" title="false" description="false"]