Spouwmuurisolatie met PUR (polyurethaan): voor een goede kierdichting

Een materiaal om de spouwmuren te isoleren is Polyurethaan (PUR) spouwmuurisolatie. De spouwmuurisolatie PUR wordt in vloeibare vorm in de spouwmuur gegoten. Dit gebeurt via kleine boorgaten in het voegwerk. Op het moment dat de vloeistof in de spouw terecht is gekomen, gaat de PUR langzaam uitharden en uitzetten. Omdat de PUR dit doet, gaat de Polyurethaan spouwmuurisolatie alle naden en kieren goed dichten. Spouwmuurisolatie met PUR heeft daarom ook een goede isolatiewaarden en is goed bestendig tegen vocht.

Spouwmuurisolatie met PUR: kosten

De kosten voor het isoleren van de muren met PUR bedragen ongeveer € 25,00 per m².  De prijs is natuurlijk ook afhankelijk van de breedte van de spouw, het gevelwerk en de hoeveelheid. De terugverdientijd van PUR spouwmuurisolatie is 5 - 7 jaar. Ook op zoek naar spouwmuurisolatie? Neem gerust dan contact op voor de mogelijkheden en plan een vrijblijvend adviesgesprek in met een van onze specialisten!
opencellig spouwschuim

Voordelen van PUR spouwmuurisolatie

  • Zeer goede, blijvende hechting
  • Goede vochtwering
  • Goede kierdichting
  • Robuuste vloerisolatie

Voordelen PUR spouwmuurisolatie

PUR spouwmuurisolatie heeft unieke voordelen. Omdat PUR spouwmuurisolatie is vloeibare vorm in de spouw wordt gegoten, worden naden en kieren goed gedicht. Een ander voordeel is dat muren met een smalle spouw (slechts 3 cm) goed gevuld kunnen worden.

Spouwmuurisolatie PUR nadelen

Niet elke woning is geschikt voor spouwmuurisolatie met PUR. Onze ervaring is dat het isoleren van de muren met PUR bijvoorbeeld bij wat oudere woningen nadelen heeft. In dat geval adviseren wij andere producten als bijv. HR++ isolatieparels. Wilt u misschien de muren isoleren met PUR? Neem gewoon eens contact met ons op, dan kijken we ter plaatse of dit een goede spouwmuurisolatie is voor uw woning.  

Vragen? Stel ze aan onze productspecialist

Productspecialist Devon [gravityform id="4" title="false" description="false"]