Knauf Supafil: kosten, subsidie en ervaringen

Uw spouwmuren isoleren met Knauf Supafil? Daar gaat u veel mee besparen! Spouwmuurisolatie met Supafil is een relatief lage investering. De terugverdientijd is ongeveer 3 – 5 jaar. Het effect merkt u meteen in de winter: minder kou en tocht!

Wat is Supafil eigenlijk?

Supafil is een witte (wat-achtige) glaswol. Het is gemaakt van ca. 80% gerecycled glas. De wol is waterafstotend, waardoor vocht niet naar binnen zal dringen. Daarnaast kan de muur blijven ‘ademen’ zodat het vocht in huis naar buiten kan. Aan de glaswol zijn geen chemicaliën toegevoegd. De Supafil is weer voor 100% recyclebaar.  
Knauf-Supafill

Voordelen van Knauf Supafil

  • Vochtafstotend
  • Schimmel- en bacterieproof
  • Onbrandbaar
  • Geluiddempend
  • Betaalbaar

Hoe brengen we Supafil aan?

  • Eerst zullen we onderzoeken of de spouwmuur geschikt is voor Supafil inblaaswol. Daarbij kijken we bijvoorbeeld naar het staat van het metselwerk, naar eventuele spouwvervuiling en de bereikbaarheid en maken we een plan van aanpak.
  • De Knauf Supafil wordt via gaatjes (op de kruispunten in het voegwerk, in de spouw geblazen, van beneden naar boven.
  • Nadat de spouw afgevuld is, worden de gaatjes in het voegwerk weer netjes op kleur met cement gedicht. Het aanzicht van de gevel zal na het aanbrengen van de Supafil niet veranderen.
  • Indien u een kruipruimte onder uw woning heeft, zullen wij de ventilatie herstellen door het aanbrengen van muizenroosters.

Supafil: Prijs per m²

De kosten voor Knauf Supafil is in verhouding laag. De kosten zijn bijv. afhankelijk van de m², bereikbaarheid, de spouwbreedte. De prijs per m2 voor Supafil is vanaf € 12,50. Tegenover deze prijs staat een terugverdientijd van 3 – 5 jaar. En… voelbaar comfort!

supafil-hr-

Knauf Supafil en subsidie

Wanneer u uw spouwmuren laat isoleren met Knauf Supafil kunt u profiteren van subsidies: Vanaf 15 september 2016 kunt u € 5,00 per m² subsidie krijgen op spouwmuurisolatie (in combinatie met vloerisolatie, dakisolatie of HR-glas).

Supafil en garantie

Op de Supafil spouwisolatie ontvangt u 10 jaar garantie. De werkzaamheden worden uitgevoerd onder SKG-BKB certificering. Steekproefsgewijs wordt ons werk gecontroleerd op kwaliteit. Supafil spouwmuurisolatie telt mee voor uw energielabel, het product is namelijk opgenomen in de ISSO databank.

Spouwmuurisolatie met glaswol of parels?

Er zijn best wat spouwmuurisolaties in de markt. Maar wat is nu beter: spouwmuurisolatie met glaswol of parels? Zowel glaswol als parels is een goede spouwmuurisolatie, mits de spouwmuurisolatie goed wordt aangebracht. In sommige gevallen is er een technische voorkeur voor Supafil of parels. Vraag gewoon eens een vrijblijvend advies aan!

Supafil inblaaswol: nadelen?

Wij brengen nu 10 jaar Supafil spouwmuurisolatie aan. In de praktijk komen wij weinig nadelen tegen.

Nadeel 1 ‘De kosten van Supafil’

De kosten voor Supafil vallen erg mee. Supafil is in het algemeen de goedkoopste spouwmuurisolatie. De prijs voor een tussenwoning ligt rond € 750,00 euro, de kosten voor een hoekwoning ca.  € 1.250,00. De ervaring is dat Supafil in ca. 3 jaar is terugverdiend.

Nadeel 2 ‘Supafil en vochtproblemen’

In het verleden zijn er vervelende ervaringen met vochtproblemen geweest. Dan hebben we het wel over de jaren ’70 en ’80, toen spouwmuurisolatie in de kinderschoenen stond. Die problemen bestaan nu eigenlijk niet meer. Het materiaal is ver doorontwikkeld en door certificatie is de kwaliteit fors omhoog gegaan. In de praktijk zien we dat Supafil spouwmuurisolatie juist veel vochtproblemen oplost. Vocht wordt namelijk vaak veroorzaakt door condensatie.

‘Andere nadelen…?’

Heeft u andere nadelen vernomen? Wij nemen graag uw zorgen weg. Sowieso ontvangt u een eerlijk advies wanneer we bij u langskomen om de situatie te bekijken.

Vragen? Stel ze aan onze productspecialist

Productspecialist Devon [gravityform id="4" title="false" description="false"]