Spouwisolatie: nummer 1 in besparing!

Een koude tocht langs de muur? U verbruikt veel energie? Een ongeïsoleerde spouwmuur is ‘stoken voor de buren’. Spouwisolatie is de eerste stap om je huis energiezuiniger te maken. Het effect van spouwisolatie is groot: u bespaart zoveel energie, dat u deze investering al in 3 tot 5 jaar terug verdient. Spouwisolatie is daarom ook heel populair onder huiseigenaren.

Spouwisolatie soorten: wat is het beste?

Er zijn verschillende soorten spouwisolatie. U kunt dan denken aan bijv. inblaaswol (Supafil), piepschuim (HR++ isolatieparels) en schuim (Aminotherm). Isolatiespecialist.nl heeft deze verschillende soorten spouw isolatie in het pakket. Met welk materiaal kunt u nu het beste uw spouw isoleren? Dat hangt vaak af van de situatie van uw woning maar natuurlijk ook uw persoonlijke voorkeur. Wanneer u bijvoorbeeld vlakbij Schiphol woont, verdient een geluidswerende spouwisolatie voor uw woning de voorkeur. En een woning uit de jaren ’50 vraagt om een andere aanpak, dan een bestaande woning uit de jaren ’80.

Wij vertellen u graag meer over de spouwisolatie voor uw woning, zodat uw woning wordt voorzien van een verantwoorde spouwisolatie.


spouwisolatie

Een warme jas!

Deze hoekwoning krijgt een dikke, warme jas. De spouwmuren worden geïsoleerd met Neopixels spouwmuurisolatie. Deze bewoners worden gegarandeerd blij verrast als de eerst volgende energieafrekening op de deurmat ligt …


Spouwisolatie kosten? Al vanaf € 12,50 per m²

Vanwege de spouwisolatie kosten hoeft u het echt niet te laten: de spouw isoleren heeft een hoog rendement. U verdient spouw isolatie in 3 – 5 jaar terug. Dit komt ook doordat de kosten van spouwisolatie relatief laag zijn. De prijs voor spouwisolatie? Al vanaf € 12,50 per m² kunt u uw woning voorzien van spouwisolatie. Op welke spaarrekening ontvangt u dit rendement? En dan kunt u ook nog eens een gedeelte van de kosten van de spouwisolatie terugvragen i.v.m. een subsidie op isolatie.

Spouwisolatie subsidie

Vanaf 15 september 2016 is er een landelijke subsidie beschikbaar voor spouwisolatie. Wanneer u minimaal 2 isolatiemaatregelen neemt ontvangt € 5,00 per m2 terug op uw spouwisolatie. Lees hier meer over de subsidie op spouwisolatie.

Spouwisolatie nadelen

Spouwisolatie heeft veel voordelen, maar kan ook – in bepaalde gevallen – nadelen hebben. Niet elke woning is geschikt voor spouwisolatie. Wanneer aan bepaalde details geen aandacht wordt geschonken tijdens de opname, kan spouwisolatie vervelende nadelen veroorzaken. Een voorbeeld is bijvoorbeeld het isoleren van een spouwmuur met geglazuurde stenen. Doordat vocht in de steen wordt opgesloten, kan er in de winter vorstschade ontstaan aan de gevel. Wilt u hierover meer weten? Of bent u bang voor andere nadelen? Neem zeker eens contact met ons op.

Spouwisolatie en vochtproblemen

Dat spouwisolatie vochtproblemen gaat veroorzaken is een fabeltje. Spouwisolatie lost vaak vochtplekken op muren op. Veel vochtproblemen ontstaan door een slechte ventilatie, niet door spouwisolatie. Woonvocht zal weg geventileerd moeten worden. Als dit niet voldoende gebeurt, zal vocht – logischerwijs – tegen de muur condenseren. Hoe beter een woning is geïsoleerd, hoe meer er (natuurlijk) geventileerd zal moeten worden. En dat is geen energieverspilling. Door de lagere, gezonde luchtvochtigheid, stookt u uw woning – met minder energie – beter warm.

Vrijblijvend een advies gesprek met een van onze specialisten? U kunt contact met ons opnemen om dit in te plannen. Dit kan natuurlijk zijn voor spouwmuurisolatie, maar ook voor bodemisolatie, kruipruimte isolatie en natuurlijk nog meer. Wij horen graag van u!