UF-schuim in de spouwmuur?

UF-schuim: een spouwmuurisolatie dat in de jaren ’70 en ’80 veel is toegepast.  Bij veel woningen is deze UF schuim na tientallen jaren nog steeds in redelijke staat. Maar er zijn ook spouwmuren waarbij de UF isolatie kwalitatief slecht is. Het schuim is gaan scheuren en ‘verpoederen’. Vocht- en schimmelproblemen zijn vaak de eerste signalen van een slechte UF-isolatie.

UF-schuim: verwijderen en vervangen OF herstellen?

Wat moet u nu met oud UF-schuim in de spouwmuur? Wij hebben hier 2 mogelijke oplossingen voor. Wij kunnen voor u de UF-isolatie met de zgn. ‘spouw-sweep’ verwijderen en de spouwmuur vervolgens isoleren met HR++ isolatie. Het nadeel is dat de kosten voor het verwijderen van oud UF schuim hoog zijn. Indicatief bedragen de kosten voor de Spouw-sweep € 23,00 - € 30,00 per m². De kosten zijn o.a. afhankelijk van de staat van de UF-isolatie. Een andere mogelijkheid is isolatieherstel. Is uw woning toe aan herstel van de spouwmuurisolatie? Of moet het geheel verwijderd worden? Neem contact op voor een gratis en geheel vrijblijvend adviesgesprek met een van onze specialisten!
Uf isolatie herstel

Voordelen van herstel van UF isolatie

  • Vochtige en koude muren
  • Schimmel op de muur
  • Energieverlies door isolatielekken

Isolatieherstel UF-schuim

Een alternatief voor spouwmuurisolatie verwijderen is het herstellen ervan. Voor het herstellen van de oude UF-isolatie is Aminotherm gietschuim uitstekend geschikt. Met een special programma wordt de spouwmuurisolatie geheel weer aangevuld. Alle openingen, naden en kieren worden weer goed gedicht. De isolatiewaarde van de Aminotherm is een stuk gunstiger dan het oude UF-schuim. De prijs voor het herstellen van het UF-schuim is qua prijs een stuk aantrekkelijker.


uf-schuim-verwijderen     uf-isolatie-verwijderen

Een blik in de spouwmuur ”Deze spouwmuur is in de jaren ’80 voorzien van UF isolatieschuim. Tijdens een spouwonderzoek blijkt dat het UF isolatieschuim volledig verpulverd is.  Doordat zo’n spouwmuur niet meer goed gevuld is, veroorzaakt dit vaak vochtproblemen.  Wij hebben diverse oplossingen voor dit probleem.”

   

Vragen? Stel ze aan onze productspecialist

Productspecialist Devon [gravityform id="4" title="false" description="false"]