U wilt uw huis isoleren. Waar begint u?

Uw huis isoleren. U weet waarschijnlijk dat het veel geld oplevert en dat het uw wooncomfort aanzienlijk verhoogt. Maar waar begint u? Hoe weet u of u nu juist uw spouwmuren moet isoleren of juist de vloer of het dak? U ontdekt de beste tips voor het isoleren van uw huis in deze blogpost.

Als u besloten heeft dat u uw huis wilt laten isoleren, kunnen we ons voorstellen dat u niet precies weet wat er geïsoleerd moet of kan worden en hoe u dit moet aanpakken. Vraag uzelf als eerst af wat voor u de belangrijkste reden is om uw huis te isoleren. Doet u dit vooral voor het besparen van geld, juist voor het milieu of omdat u graag een verbeterd wooncomfort heeft? Wat uw reden ook is voor het isoleren van uw huis, isolatiespecialist.nl helpt u graag met het maken van de juiste keus en het isoleren van de woning.

Uw huis isoleren: de voordelen

Het isoleren van uw woning brengt veel voordelen met zich mee. Als u uw woning laat isoleren, profiteert u van de volgende voordelen:
• honderden euro’s per jaar besparen op uw energierekening
• een verbeterd wooncomfort doordat u altijd een ideale temperatuur in huis hebt, in de zomer is het koel in huis en in de winter juist lekker warm;

  • een goed binnenklimaat met een goed vochtpeil en zonder schimmels, wat uw gezondheid ten goede komt
  • u draagt een steentje bij aan een beter milieu

Meerdere manieren om uw huis te isoleren

Onze ervaring leert dat spouwmuurisolatie en vloerisolatie het vaakst gekozen wordt. Deze vormen van uw huis isoleren leveren het meeste op, zowel in de portemonnee als met het verhogen van de woningwaarde en het wooncomfort. Uw spouwmuren zijn vaak het grootste oppervlakte van uw huis en zijn daarmee het belangrijkst om te isoleren. Zijn uw spouwmuren al geïsoleerd, maar blijft uw vloer erg koud? Dan is het raadzaam uw vloer te laten isoleren.

Wat kost het om een huis te isoleren?

Wat u precies betaalt voor het isoleren van uw huis hangt af van uw wensen. Wat kan precies geïsoleerd worden en om wat voor oppervlakte gaat het? Voor vloerisolatie kunt u uitgaan van een investering van €1.200 tot €1.900 voor een gemiddelde eengezinswoning. Spouwmuurisolatie laat u al aanbrengen voor een investering van €12 per vierkante meter. Hier tegenover staat bij het isoleren van de vloer een besparing van €190 tot €330 per jaar, waar spouwmuurisolatie maar liefst €550 tot €800 per jaar oplevert.

Uw huis isoleren begint bij De Isolatiespecialist.nl

Ieder huis en elke persoonlijke situatie is anders. Een huis isoleren is maatwerk en onze adviseurs begrijpen dat als geen ander. De Isolatiespecialist kijkt uw woning gratis na en brengt een onderbouwd isolatieadvies uit. Als u uw huisisolatie uit laat voeren door De isolatiespecialist.nl ontvangt u standaard 10 jaar garantie.