BTW tarief isolatie blijft laag

Het BTW tarief voor isolatie blijft laag! Dit is goed nieuws voor iedereen die gaat isoleren. Voor dakisolatie, spouwmuurisolatie, kruipruimte isolatie en dubbel glas blijft het BTW tarief op arbeid laag, namelijk 6%. Ook na 1 juli 2015.

Zoals misschien bij u bekend, wordt tot 1 juli 2015 een laag BTW tarief gerekend voor arbeidskosten bij verbouwingen en renovaties van woningen ouder dan twee jaar. U betaalt dan voor een renovatie klus niet meer dan 6% BTW. De bouwwereld maakte zich hier sterk voor. De bouw zat, en zit nog steeds, in een behoorlijk crisis. Een laag BTW tarief zou bewoners eerder verleiden een woning te verbouwen of te renoveren.

BTW tarief bouw

Per 1 maart 2013 werd daarom het BTW-tarief op arbeidskosten tijdelijk verlaagd van 21% naar 6%. De tijdelijke verlaging moest de bouw- en woningmarkt ondersteunen en de bouwsector een impuls geven.

Maar per 1 juli 2015 is deze maatregel van de rijksoverheid verleden tijd. Per 1 juli 2015 vervalt namelijk het lage BTW-tarief voor arbeidskosten bij renovatie en herstel van woningen die ouder zijn dan 2 jaar. Mensen die nog willen profiteren van het lage tarief van 6% moeten ervoor zorgen dat de werkzaamheden vóór 1 juli zijn afgerond.

Blijvend laag BTW tarief isolatie

Een uitzondering wordt, gelukkig, gemaakt voor het isoleren van de woning. Het BTW tarief voor isolatieklussen is 6%. Blijvend. Dus dit zijn geen tijdelijk verlaagde tarieven, maar tarieven die voorlopig worden gehanteerd. Op deze manier wil de rijksoverheid energiebesparende maatregelen stimuleren. De maatregel geldt voor woningen ouder dan 2 jaar.

BTW tarief voor arbeid niet voor materiaal

Maar let op. Het 6% BTW tarief geldt voor de kosten voor de arbeid. Het werk dat gedaan wordt. Voor het isolatiemateriaal dat gebruikt wordt, betaalt u wel 21% BTW.