Besparen op energie: blijvend profiteren van isoleren

U investeert in isolatie en na een paar maanden bespaart u ineens minder dan eerst. Wij kunnen ons voorstellen dat u dan baalt als een stekker. Maar hoe komt dit eigenlijk en hoe zorgt u ervoor dat u blijvend een lage energierekening ontvangt? U leest het hier.

Meer verbruik zorgt voor minder besparing op energie

Uit onderzoek van econoom Erdal Aydin blijkt dat energiebesparing deels teniet wordt gedaan. Een derde van de aanvankelijk bereikte besparing gaat verloren doordat mensen isolatie als vrijbrief zien om meer stroom en gas te verbruiken. De verwarming gaat een graadje warmer, een douchebeurt wordt verlengd en de verlichting blijft langer branden. Het blijkt vooral te gaan om huishoudens die sowieso al meer energie dan gemiddeld verbruiken. Totaal onnodig en bovendien slecht voor de portemonnee!

Hebben energiebesparende maatregelen dan wel zin?

Zeker! Het isoleren van uw huis en besparen op energie is altijd een goed idee. Uit het onderzoek komt naar voren dat vooral mensen die een woning huren meer energie gaan verbruiken na het treffen van energiebesparende maatregelen. Het gaat ook vooral om huishoudens met lagere inkomens. Voor het onderzoek is gebruik gemaakt van Europese gegevens over energieverbruik en energiebesparende maatregelen tussen 1980 en 2009 en er zijn gegevens gebruikt van een half miljoen Nederlandse woningen.

Tips om blijvend te besparen op energie

Een goed geïsoleerd huis is een comfortabel huis: altijd een fijne temperatuur en met bijvoorbeeld spouwmuurisolatie heeft u minder last van geluiden buitenshuis. Die voordelen heeft u – afgezien van de lagere energierekening – meteen als u het huis laat isoleren. Wij begrijpen dat u energiebesparing ook in de portemonnee wil voelen. Daarom deze tips om blijvend te besparen op energie!

• Zet de verwarming niet een graad hoger, maar juist een graad lager. Door het huis te isoleren blijft het in huis warmer als het buiten koud is, waardoor u flink kunt besparen op stookkosten.
• Maakt u gebruik van gloeilampen? Investeer in led-verlichting; de investering heeft u er al in een jaar uit.
• Investeer in energiezuinige apparaten en zet ze ook daadwerkelijk uit in plaats van op stand-by als u ze niet gebruikt.
• Spaar uw was op en was pas als de trommel vol zit. Was op een lagere temperatuur en hang de was buiten te drogen als het kan.

Advies voor energiebesparing?

Wilt u deskundig advies voor het besparen van energie en woningisolatie? Adviseurs van De Isolatiespecialist bekijken uw situatie en uw woning om een goed isolatieadvies uit te brengen, zodat u flink kunt besparen op energie en dus in de portemonnee. Comfortabel en goedkoper leven, dat wilt u toch ook? Maak direct een afspraak.